Меню Затваряне

Млад фермер – 2023

 На 27.02.2023 година се проведе училищният етап от Националното състезание „Млад фермер“. Състезанието е от три модула : „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Механизация на селското стопанство“.

В първи модул, „Растениевъдство“ участниците имат две задачи. Първа задача – разпознаване на семена на зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури; времетраене – 30 минути. Втората задача е присаждане, 15 лозички на маса – на участниците се предоставят подложки и калеми.

Модул „Животновъдство“ също е от две задачи. Първа задача – Разпознаване на фуражи – 30 експоната на обемисти, концентрирани фуражи и фуражни добавки от различни видове. Втора задача – Хигиена на млекодобива. Подход и хуманно отношение към животните.

В трети модул – „Механизация на селското стопанство “ първата задача е електронен тест по безопасност на движението по пътищата, а втора задача – Майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут.

В училищното състезание участваха 15 ученика от специалност Агроекология. 

Победителите: 

Модул „Растениевъдство“ – Белма Илхан, Х клас

Модул „Животновъдство“ – Карделян Изетова, Х клас

Модул „Механизация на селското стопанство“ – Ерен Зейнун, ХI клас

Победителите ще се състезават в 3-та регионална група с домакин Професионална гимназия по аграрно стопанство -гр.Добрич. Пожелаваме им успех!

                                   

Последвайте ни и харесайте: