Меню Затваряне

11.11.2020г. – актуална информация за работата на училището в условията на COVID-19

От 29.10.20г. учениците от гимназиален етап 8-12 клас се обучават от разстояние в електронна среда. Присъствено в училището учат 193 ученици от 1 до 7 клас. Заболеваемостта през този период сред учениците се движи между 7% и 9%. Няма ученици, заболели от COVID-19 или карантинирани.

Заболеваемостта сред учителите е по-висока – от 16% до 18%. Заради остри респираторни заболявания към момента от работа отсъстват 7 учители, което затруднява организацията на учебния процес и наложи вземането на необичайни за училището управленски решения. Няма учители с положителен тест за COVID-19.

Продължават дезинфекционните мероприятия в сградата и автобусите, както и спазването на всички предпазни мерки.

Дали гимназистите ще продължат отдалеченото обучение трябва да стане ясно днес, след решение на министъра на здравеопазването и заповед на министъра на образованието и науката.

Уверявам ви, че при промяна на ситуацията в училище, касаеща регистриране на случаи в училището с COVID-19, педагогическия съвет и ръководството на училището ще предприемем незабавно адекватни мерки за организация на обучението, които да предотвратят разпространението на вируса.

Пазете се и бъдете здрави!

Последвайте ни и харесайте: