Меню Затваряне

Обмен на иновации в Ардино по Националната програма „Иновации в действие“

В периода 11 – 13 юни 2021 г. двама учители по информационни технологии /Петър Петров и Снежа Илиева/, петима ученици от гимназиален етап /Гергана Калоянова, Берна Абилова, Цвета Пенчева, Цветанка Кръстева и Есил Алиева/ и заместник-директорът УД Севдалина Бъчварова взеха участие в инициативата на СУ „Васил Левски“ – гр. Ардино, област Кърджали: работна среща за споделяне на добри практики и обмяна на опит по Националната програма „Иновации в действие”. В срещата взеха участие и учители, и ученици от СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград. С голям интерес представителите на СУ „Христо Ботев“ – Ветрино, наблюдаваха презентирането в Историческия музей на гр. Ардино на дейността на иновативното училище по НП „Иновации в действие“: действащите иновации по проект „Училище на 21 век – класна стая в облака“ и идеите за разширяване на иновациите в училището през следващата учебна година.

Anika Petrova - direktor na SU "Vasil Levski" - Ardino

Под ръководството на директора – Аника Петрова – учителите от СУ „Васил Левски“ – гр. Ардино – ни показаха как едно българско училище може да работи иновативно, креативно, със смел поглед към бъдещето. В урока по физика учениците от трите училища работиха в класна стая в облак, на базата на проектно базираното обучение, а урокът им включваше знания и умения не само по физика и астрономия, но и по български език, литература, информационни технологии.

И всичко това – организирано като състезание, предизвикващо възможностите, интереса, удоволствието на учениците, че знаят и могат.  

Интегрирането на природни науки, английски език и информационни технологии видяхме и  във виртуалната разходка из забележителностите на Родопите реализирана от учениците с помощта на приложението Google Earth.

Учениците от XI клас не ни позволиха изобщо да забравим, че сме във века, когато технологиите се обновяват с всяка секунда – те ни демонстрираха изработените от тях две приложения за оценяване на ученици и изчисляване на средния успех и едно приложение с трислойна архитектура за управление на видеотека. Преподавателите от трите училища обсъдиха темата „Облачни технологии и проектно базирано обучение – инструменти за повишаване на мотивацията за учене“. Но ние видяхме едни наистина мотивирани бъдещи програмисти, политици, учители!

Последвайте ни и харесайте: